Tips en advies voor het gebruik van cementgebonden tegels

Bescherm je cementtegel

In de eerste maanden moet de vloer nog verzadigen, daarom raden wij aan om in de keuken een voetmat te leggen bij het kookeiland. Deze voetmat kan uiteraard weg na een maand of twee. Gebruik nooit chloor, bleekmiddel of zuurhoudende schoonmaakmiddelen en let op met azijn en thee. Indien u hiermee morst, poets het onmiddellijk op. Cementtegels hebben de eigenschap van te blijven uitharden en worden steeds mooier van patina.

Cementtegels en vloerverwarming

Cementtegels kunnen gemakkelijk op vloerverwarming toegepast worden. Zorg wel dat er flexibele lijm en voegsel gebruikt wordt. Vermijd grote temperatuurverschillen tijdens en zeker enkele weken na plaatsing.Onze antieke recup tegels kunnen ook prima worden gecombineerd met vloerverwarming.

Buitengebruik

Cementtegels kunnen toegepast worden in open patio’s en inkomhalletjes. Echt helemaal in de zon raden wij af. De tegels gaan hier verkleuren. Deze verkleuring is miniem maar na verloop van tijd toch zichtbaar. Bovendien is deze verkleuring afhankelijk van het soort en kleur pigment. Voor buitengebruik zijn de antieke keramische tegels beter geschikt. Bezoek onze toonzaal voor een persoonlijk advies door een van onze specialisten.

Openbare ruimtes

Bij het gebruik van cementtegels in openbare ruimtes zoals restaurants, kantoren, winkels e.d. raden wij aan om met een poetsmachine de vloer te onderhouden.

Inloopdouche

Gebruik van cementtegels in de inloopdouche raden wij af. Theoretisch gezien kan het wel, maar bij zeer hard water ontstaat er kalaanslag en die kan u niet meer verwijderen. Dit kan verholpen worden door een antikalk systeem in de douche en door na elke douchebeurt de vloer droog te maken. Wil je toch patroontegels gaan gebruiken in de inloopdouche. Overweeg dan onze antieke keramische vloertegels te gebruiken. Bezoek onze showroom voor een advies op maat...

 

Telefoon

0494 94 51 99

Showroom

Floorz
Ellerweg 23b
6037 RR Kelpen-Oler

Meer weten? Kom langs in de showroom of bel ons, wij helpen u graag verder!