Onderhoudsadvies: een leven lang prachtige cementtegels

Reiniging: Vuiloplosser

Bij sterke vervuiling kan de vloer gereinigd worden met Vuiloplosser. Vermeng de Vuiloplosser volgens voorschrift., schrob de vloer en laat gedurende 15 min inwerken. Nadien naspoelen met water.

  • Verpakking: 1000 ml
  • Verbruik: ca. 1 liter per 10-30 m2

Tip: ook cementsluier kan met verwijderen met Vuiloplosser mits grondig te schobben met een harde borstel.

Bescherming

Het is aanbevolen het oppervlak te beschermen tegen het indringen van vuil en vlekken. Dit kan door het eenmalig behandelen van het oppervlak met een impregneermiddel. Hierbij ontstaat een extra bescherming tegen het indringen van water, vuil en vet/olie.

Belangrijk: een cementtegel verdicht gaandeweg in het onderhoud, het is niet mogelijk om deze tegels onmiddellijk na plaatsing volledig te verdichten. Ook na het impregneren blijft er een gevoeligheid voor zuurvlekken van bijvoorbeeld wijn, azijn, fruit enz.

FLOORZ Impregneermiddel

Een snelwerkend, kleurloos, impregnatieproduct dat de steen beschermt tegen olie, vet, water en algemeen vuil. Dit product verzadigt poriën van de steen om vlekvorming tegen te gaan. Goedgekeurd voor gebruik in de voedingswarenindustrie. Aanbrengen in ongeveer 5 a 6 dunnen lagen, na elkaar, nat op nat, met tussenpauzen. Bezuinig nooit op het impregneermiddel!

  • Verpakking: 1 liter
  • Verbruik: ca. 1 liter per 4 m2 cementtegels

Onderhoud

Door de cementtegels na het impregneren regelmatig te onderhouden (dweilen) ontstaat er een goede verdichting van het tegeloppervlak en worden de tegels door de patina steeds mooier en voller van kleur.

FLOORZEEP (wekelijks dweilen)

Dit onderhoudsproduct wordt verdund in het dweilwater en regelmatig uitgedweild op de vloer. 

  • Verpakking:  1 liter. Nabestelligen per pakketjes van 3 literflessen.

 

Advies:  Voor vragen neem je contact op met FLOORZ of email: info@floorz.be

 

Opgelet: FLOORZ cementtegels zijn stuk voor stuk handgemaakte, cementgebonden vloertegels die op authentieke wijze in ons atelier en met de grootste zorg worden vervaardigd. Desondanks kunnen afwijkingen in vorm en kleur, zoutuitslag, kalkuitslag of een bepaalde mate van craquelé voorkomen. Al deze voornoemde zaken zijn inherent aan onze cementtegels en dienen derhalve als normaal en karakteristiek worden beschouwd.

Gebruik NOOIT zuurhoudende schoonmaakmiddelen die kalkafbrekende bestanddelen bevatten zoals WC-eend, schoonmaakazijn, Cilit-Bang of Anit-Kal. De gevolgen kunnen rampzalig zijn, aangezien deze bestanddelen de kleurlaag van de tegels afbreken! Alle gebruikte onderhoudsmiddelen anders dan de door ons geadviseerde FLOORZ ondrhoudsmiddelen zijn voor eigen risico en verantwoordelijkheid. FLOORZ kan in dit geval niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade of afwijkingen.

Voor vragen en onduidelijkheden kunt u het beste contact opnemen met FLOORZ

Telefoon

0494 94 51 99

Showroom

Floorz
Ellerweg 23b
6037 RR Kelpen-Oler

Meer weten? Kom langs in de showroom of bel ons, wij helpen u graag verder!